Skip to main content

1. Gebruik een sterk wachtwoord

 

lastpass-header

Het wordt vaak herhaald, sterke wachtwoorden zijn de basis van al je beveiliging. Bij Webstijlen gebruiken we het gratis programma LastPass. Hiermee kan je eenvoudig alle wachtwoorden die je hebt super sterk maken waarbij je er zelf maar 1 (master wachtwoord) hoeft te onthouden. Naar de homepage van LastPass

2. Verwijder ongebruikte thema’s

 

WordPress Thema uploaden of activeren

Veel mensen laten ongebruikte (standaard WordPress) thema’s staan. Hier kan een hacker van profiteren en via lekken van niet-geupdate oude thema’s binnen te dringen. Zorg ervoor dat als je Thema’s niet gebruikt je ze verwijdert. Dit levert je ook meer ruimte op!

3. Regelmatig de plugins updaten

Probeer ten alle tijden je plugins te updaten. Daarvoor zorg je ervoor dat beveiligingslekken worden gedicht. Er worden vaak ook verbeteringen aangebracht aan plugins buiten de beveiliging die je vaak niet wilt missen!

4. Gebruik geen slecht geupdate plugins

Het is even een investering maar 1 van de voordelen van een betaalde plugin is dat beveiligingslekken eerder (of sowieso) worden geupdate. Gratis plugins zijn afhankelijk van de inzet van vrijwilligers die plugin-updates minder goed bijhouden door geldgebrek en prioriteit verlies.

Zeker niet elke gratis plugin wordt slecht bijgehouden, we hebben voor u een lijst met gratis plugins die uitstekend wordt bijgehouden:

  1. Yoast SEO
  2. Contact Form 7 (CF7)
  3. Postman

5. Zorg voor backups

Mocht na alle moeite en zorg het toch voorkomen dat je WordPress website gehacked wordt? Dan ben je altijd blij als er een backup gemaakt is. Bij webhosting van Webstijlen heb je minimaal 3 backups van alle bestanden, gegevens en email, ongeacht welk pakket je kiest. Dat is wel zo veilig!

Peter-Paul Rijsdijk

Eigenaar Webstijlen / WordPress en Webhosting expert Vragen? 0643873811 / peterpaul@webstijlen.nl