Wat is DNS?

DNS staat voor Domain Name Server. Dit is een apparte computer (server) die ip adressen kan omzetten in domeinnamen en andersom. Als je in het bezit bent van een domeinnaam (bij https://www.webstijlen.nl is webstijlen de domeinnaam) dan word je website weergegeven als mensen deze invoeren in hun internet browser. Hoe de server weet welk ip adres schuilt achter welke domeinnaam is het werk van de DNS server.

Voordelen van Webstijlen DNS

  1. Alle DNS in Nederland (Amsterdam/Rotterdam)
  2. Alle DNS op SSD

Premium DNS

Als het voor u van belang is dat uw website 100% van de tijd online is doet u er goed aan dit risico zo klein mogelijk te maken. Denk aan een webshop die klanten en omzet verliest, of een klant die geen afspraak met zijn/haar specialist kan maken. Dit is niet alleen slordig maar kan je ook veel geld kosten. Door 4 DNS servers en cache geheugen te gebruiken zorgt premium DNS ervoor dat uw website niet alleen altijd bereikbaar is maar ook supersnel gevonden wordt.

Voordelen van Webstijlen Premium DNS

  1. Alle DNS staan in Nederland voor optimale snelheid en veiligheid;
  2. Alle Premium DNS hebben Caching geactiveerd;
  3. Premium DNS is redundant; dat wil zeggen dat ze elkaar taken over nemen bij uitval

Kosten

Bij Managed WooCommerce hosting (voor webshops) zit premium DNS inbegrepen. Bij Managed WordPress hosting (websites/blogs) kan je Premium DNS voor 5 euro per maand erbij bestellen. Dit zorgt voor net dat beetje meer snelheid en stabiliteit.