Skip to main content

Lettertypen maken uw website leesbaar

Verheug uw klant met consistentie en leesbaarheid

Om uw informatie of marketingboodschap zo goed mogelijk over te laten komen bij uw website bezoekers is het belangrijk dat uw website geschikte lettertypen bevat.

Verbeter de leesbaarheid van uw website

Goede lettertypen keuze verbetert de leesbaarheid van uw website. Dan zult u zich direct afvragen, wat is een goed lettertype? In onze ogen moet een goed lettertype aan 2 hoofdvoorwaarden voldoen:

  1. Het lettertype moet goed ontworpen zijn, scherp en veel aandacht aan besteed.
  2. Het lettertype moet bij uw onderneming passen, ‘geschikt’ zijn.

Soorten Lettertype

Scherpte lettertype

Er zijn nogal wat lettertypes, variërend tussen gratis, voordelige, dure en exclusieve lettertypes. Zoals bij elke vormgeving van uw website kan u het zo gek maken als u zelf wilt. Wat zijn de voordelen van een duurder (zie: exclusiever) lettertype?

  1. Teksten kunnen scherper ogen doordat een lettertype gedetailleerder is ontworpen.
  2. Teksten kunnen beter leesbaar zijn omdat er rekening met dyslectie is gehouden.

Wij hebben het woord kunnen dikgedrukt, zoals met ondernemen is een zorgvuldige prijs/kwaliteit verhouding vinden een expertise. Niet elk bedrijf heeft dezelfde eisen en wensen. We hebben voor elke prijsklasse website een geschikt aantal lettertypes gevonden die middels prijs en kwaliteit bij het algehele pakket aansluiten.

Wij zijn aangesloten bij grote lettertype bureaus die licenties verkopen om lettertypes te mogen gebruiken. Wij leveren het gemak dat u ten alle tijden lettertypes kan uitproberen en wisselen voor uw website. U heeft daar zelf de controle over. Toch raden wij u altijd aan van ons eenmalige half uur gratis lettertype consult gebruik te maken, hierin kunnen we uw keuze beoordelen en adviseren.

 

Om uw boodschap goed over te brengen is door veel factoren te verbeteren waar lettertype een van de belangrijkste in is.

Verschillende lettertypes als natuurlijk onderscheid

Door verschillende soorten lettertypes door elkaar te gebruiken, creëer je zonder kleurverschil of verschil in lettergrootte een natuurlijk onderscheid in teksten. Dit is een vak apart en kan enorm veel tijd kosten om geschikte lettertypes bij uw huisstijl te vinden. Lettervorm, -kleur, -grootte, -witruimte, -type, deze kunnen allemaal uw uitstraling versterken of verminderen.