Skip to main content

WordPress spam

Iedereen met een actief blog heeft er mee te maken: Spam. Een van de voordelen van WordPress is dat je gemakkelijk een blog aanmaakt met zo’n reactie module. Nadeel van de reactie formulier is dat dit door (automatische) spammers zo te misbruiken is om allerlei advertenties te verspreiden. Om te voorkomen dat je de volgende dag opstaat met 1000’en emails met Spam reacties, de volgende 2 tips om Spam de baas te zijn:

Installeer een spamfilter

De meest voor de hand liggende keuze voor Spam filtering is Akismet. Akismet is een betaalde plugin die spam bestrijdt op de reacties van je blogberichten. Als je een groot blog hebt met vele duizende pagina’s en bezoekers is de beste oplossing. Voor websites die nog niet zo groot zijn is er een prima alternatief: Antispam Bee
Antispam Bee filtert de spam-reacties eruit en markeert deze als spam. Hierna kan je zelf bepalen na hoeveel dagen deze automatisch verwijderd worden zodat je eventueel nog ‘goede’ berichten kan herstellen.

Voorkom spam met reCaptcha

Voordat Spam(bots) de kans krijgen om veel spam berichten te plaatsen kan je overwegen om reCaptcha te installeren. Het voordeel van reCaptcha is dat dit preventief werkt. Er wordt een button aan het reactieformulier toegevoegd welke aangevinkt moet worden voordat de reactie geplaatst wordt. Het nadeel van deze methode is dat de “goedwillende” bezoeker ook deze verificatielaag langs gaat, dit kan als belemmerend worden gezien.

Vragen of aanvullingen?

Heb je na het lezen van deze tips misschien betere manieren van bescherming? Of heb je vragen over het installeren van de Plugins, stel hieronder je vraag!

Peter-Paul Rijsdijk

Eigenaar Webstijlen / WordPress en Webhosting expert Vragen? 0643873811 / peterpaul@webstijlen.nl